Kipper

Kipper op maat

Doordat de kipper een chassis heeft dat uit 2 delen bestaat (een onder- en een bovenchassis) heeft de aanhangwagen een zeer stabiele wegligging. Omdat deze kipbaar is, is deze daarom voor verschillende doeleinden geschikt (bv: afval-/bouwmaterialen). Deze bouwen wij in alle soorten en maten volledig naar uw wens. Ze zijn leverbaar in een achterwaartse of 3-zijdige kipper uitvoering, tevens zijn ze ook hand- en elektrisch bediend verkrijgbaar. Als gekozen wordt voor een elektrisch bediende uitvoering zit er standaard een acculader bij. Dankzij onze speciaalbouw onderscheiden wij ons van de rest. Door de unieke bouw is onze kipper van zeer degelijke kwaliteit. Het compleet gelaste chassis is opgebouwd uit kokerprofielen ( het onderchassis is bij een lengte vanaf 3.50m standaard met een vakwerk chassis uitgerust. Met name door de schoorverbindingen (oftewel het vakwerk) en de grote hoeveelheid dwarsliggers garanderen wij een uiterst sterk chassis. Ze worden gebouwd in 3 soorten: De enkelasser, tandemasser en de tridemasser. De laadvloer is ook in verschillende hoogtes verkrijgbaar, zodat je over een multi-functionele aanhangwagen kunt beschikken.

Kipper aanhangwagen

Een Kipper aanhangwagen is gemaakt voor het vervoeren van bulkmateriaal

zoals grind, zand of bouwafval. De laadvloer van een kipper is gemaakt om te kantelen, waardoor je het materiaal efficiënt en gecontroleerd kunt lossen. De laadvloer van een kipperoplegger scharniert aan de achterkant of aan de zijkant. Kies voor een handmatig systeem of voor een hydraulisch systeem om de kipper te laten kiepen. Dankzij deze kiepbeweging kan de inhoud van de aanhangwagen gemakkelijk worden gedumpt op een specifieke locatie. Onze klanten gebruiken Kippers meestal in de bouw, landbouw of afvalverwerking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten om te kunnen voldoen aan uiteenlopende laadbehoeften. Kippers bieden een praktische en effectieve oplossing voor het transporteren en lossen van bulkproducten.

Ze zijn gebouwd voor sterkte en een lange levensduur, en kunnen grote ladingen op ruw terrein vervoeren.

Kipperaanhanger met één, twee of drie assen kopen?

Peters Aanhangwagens biedt een verscheidenheid aan kipperaanhangwagens met verschillende as-combinaties waarmee aan iedere eis voldaan kan worden. Wij leveren enkelasser, tweeasser en drieasser kipper aanhangwagens. Een enkel as kipperaanhangwagen is de meest een populaire en praktische oplossing. Deze biedt een goede balans tussen wendbaarheid en laadvermogen en is hierdoor geschikt voor het vervoeren van lichte ladingen, zoals tuinafval of klein bouwmateriaal, met een maximaal laadgewicht van 750 kilo.

Onze dubbel as en drieasser kipperaanhangwagens zijn gebouwd voor zwaardere ladingen, en zijn uitermate geschikt voor klanten die een groter laadvermogen eisen. Deze aanhangwagens kunnen 3500 kg dragen dankzij het hoge laadvermogen. Hierdoor zijn ze geschikt voor grotere materialen, grotere machines of zware landbouwuitrusting. De extra assen verdelen het gewicht gelijkmatig, wat de stabiliteit en hanteerbaarheid tijdens het transport verbetert.

We begrijpen dat verschillende klanten uiteenlopende behoeften hebben en onze selectie kipperaanhangwagens is ontworpen om aan die verschillende behoeften te voldoen. Wij leveren aanhangwagens van hoge kwaliteit, die zijn gebouwd om te voldoen aan de behoeften van vele industrieën. Of u nu een wagen met enkele as nodig hebt voor lagere gewichten of een twee- of drieassige wagen voor zware transporten. Onze kipperaanhangwagens zijn duurzaam, functioneel en veilig, en garanderen dat uw transporten effectief en efficiënt verlopen.

Een geremde kipperaanhangwagen kopen

Wanneer u op zoek bent naar een kipperaanhangwagen, is het een goede beslissing om te kiezen voor een geremde kipperaanhangwagen. Geremde kippers hebben een eigen remsysteem, wat meer veiligheid en controle biedt tijdens het rijden. Het werkt zo: wanneer u remt, remt de kipper ook geleidelijk af met een eigen remsysteem. Dit zorgt voor veilig rijden in iedere situatie, zeker in heuvelachtig landschap.

Geremde aanhangwagens zijn bovendien ontworpen om hogere lasten te dragen dan ongeremde aanhangwagens. Dankzij de sterke constructie en het versterkte chassis, kunnen ze zwaarder beladen worden. Dit zorgt voor veiligheid tijdens het transport en tegelijkertijd kunt u meer meenemen!

Verschillende afmetingen

Kipper aanhangwagens zijn er in verschillende afmetingen. Kies uit volgende afmetingen: 201 -300 cm, 301 – 400 cm en 401 – 500 cm.

Peters zelfbouw

Op zoek naar een speciaalbouw of maatwerk aanhanger?
Neem dat contact met ons.

Specificaties

Afmeting

Elk gewenste lengte, breedte.

Chassishoogte:

580 - 800 mm

Bruto laadvermogen:

1500 - 3500 kg

Zwaar neuswiel

Beladen aanhangwagen makkelijk aan -en af te koppelen (V-dissel gelast onder chassis)

Voorrek

Uitneembaar

Aluminium borden

Rondom aluminium borden op het laadplateau 300 mm hoog, afneembaar en neerklapbaar

4 losse hoekrongen

Hierdoor kunt u een vlakke laadvloer creëren

Touwhaken

Touwhaken aan de zijkant eronder gelast

Bindhaken in L-profiel

De lading is hierdoor op meerdere plaatsen vast te zetten

Kiepbaar

Zijwaarts en achterwaarts kiepbaar

Extra accessoires/opties die wij u kunnen aanbieden tegen een meerprijs

  • Set oprijplaten in houder onder aanhangwagen + 2x steunpoot + zwengel (oprijplaten 2.50m aluminium 2350 kg draagvermogen)
  • Lier met steun gemonteerd
  • Aluminium borden 400mm hoog ipv 300mm
  • Opzetborden 300mm hoog
  • Huif op ieder gewenste hoogte
  • Schokbrekers op assen
  • Reservewiel
  • Extra dwars-/spoorliggers
  • Uitschuifkokers aan de achterzijde (tbv neerklappen bord bij uitstekende lading)